Özge Bahçivan Aydemir, Mustada Murat Kurt, Kenan Yıldırım, Neşe Bozdağ, Tansu Kahraman, Ebru Demir, Berçin Kaya, Kadir Geylan Selçuk'un Dilekçe Cevapları

Özge BAHÇİVAN AYDEMİR, Mustada Murat KURT, Kenan YILDIRIM, Neşe BOZDAĞ, Tansu KAHRAMAN, Ebru DEMİR, Berçin KAYA, Kadir Geylan SELÇUK'un Dilekçe cevapları

DUYURU UZAKTAN EĞİTİM ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE Son günlerde Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne gelen dilekçelerde mezuniyet için 2.50 not ortalaması şartının, kayıt sırasında ve sonrasında öğrencilere bildirilmediği belirtilerek 2.50 ortalama şartından muaf tutulmaları istenmektedir. - 2010-2011 Güz yarıyılından önce kayıt yaptıran öğrenciler 2.50 ortalama şartından muaftırlar. Ancak, 2010-2011 Güz yarı yılı ve sonrasında kayıt yaptıran öğrenciler için; 19.03.2010 tarihli ve 27526 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Sakarya Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’nin (SAÜLEÖY) 30. Maddesinde “Tezsiz yüksek lisans programları öğrencilerinin; birinci ve ikinci yarıyıllarının her birinde en az iki ders alması zorunludur ve birinci yarıyıl sonu ağırlıklı not ortalaması 2.00, ikinci ve sonraki yarıyıl sonlarında ağırlıklı genel not ortalaması 2.50 olmak zorundadır.” hükmü ile 45. Maddesinde “Bu Yönetmelik 2010-2011 eğitim-öğretim yılı başında yürürlüğe girer.” hükmü ve 2010 yılı SAÜ Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programı Yönergesi (Senato Esasları)’nin 17. Maddesinde “Bu yönergede yer almayan durumlarda SAÜ Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ile Senato Esasları hükümleri uygulanır.” hükümleri uyarınca mezuniyet için 2.50 Ağırlıklı Genel Not ortalama şartı uygulanacaktır.