Ana Sayfa
Duyurular
Türkiye Bursları Kapsamında Üniversitemize Kayıt Hakkı Kazanan Öğrencilerin Dikkatine

Türkiye Bursları Kapsamında Üniversitemize Kayıt Hakkı Kazanan Öğrencilerin Dikkatine

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılında Üniversitemize Türkiye Bursları kapsamında kayıt hakkı kazanan öğrenciler     13 Ekim-30 Kasım tarihleri arasında kayıt yaptırabileceklerdir.

Türkiye’de bulunanlar Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne gelerek belgelerini teslim edip kayıt olabilirler.

Türkiye dışında bulunanlar ise; ytbsau@sakarya.edu.tr e-posta hesabına aşağıdaki belgeleri göndererek kayıt talebinde bulunabilirler.

Kayıt İçin Gerekli Belgeler

(1) Yüksek Lisans programına kayıt yaptıracak adaylar için lisans, doktora programına kayıt yaptıracak adaylar için yüksek lisans diplomasının aslı ve Ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliğinden ya da Konsolosluğundan onaylanmış Türkçe Çevirisi.

(2) Not Durumu belgesinin (Transkript) aslı ve Ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliğinden ya da Konsolosluğundan onaylanmış Türkçe Çevirisi.

(3) Türkçe Yeterlik Belgesi (Üniversitelerin TÖMER Merkezleri veya Yunus Emre Enstitüsü Diploması) Sınav Sonuç Doğrulama sayfası olmayan Merkezlerin Belgeleri kabul edilmeyecektir.

(4) Pasaport fotokopisi

Yabancı uyruklu öğrencilerin Türkiye’de yasal ikametinin olup olmadığına bakılacaktır. *Öğrencinin Türkiye’ye giriş tarihine bakılacak, vize muafiyeti sona erenler kayıt edilmeyecektir. *Vize muafiyeti süreleri her ülke için farklı uygulanmaktadır. *Öğrenciler Ülkelerine ait süreyi konsolosluklardan, internetten veya İl Göç İdaresinden öğrenebilirler.

(5) 3 adet  fotoğraf.

(6) Kabul Mektubu:Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’ndan gönderilen “turkiyeburslari.gov.tr” uzantılı mail çıktısı.

(7) İmzalı “Bursluluk Taahhütnamesi” Fotokopisi