Ana Sayfa
Duyurular
İslami Bankacılık Konferansı
İSLAMİ BANKACILIK KONFERANSI

İSLAMİ BANKACILIK KONFERANSI

İSLAMİ BANKACILIK

28 Nisan Salı günü Dünya Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali el-Karadâğî tarafından "İslami Bankacılık" konulu bir konferans verilecektir.

 

Konu                     : İslami Bankacılık

Konuşmacı         : Prof. Dr. Ali el-Karadâğî (Dünya Alimler Birliği Genel Sekreteri)

Düzenleyen       : Sosyal Bilimler Enstitüsü ve İSEFAM

Tarih                     : 28.04.2015 Salı

Saat                       : 11:00

Yer                         : Sosyal Bilimler Enstitüsü – Seminer Salonu - 2

 

Prof. Dr. Ali el-Karadâğî Kimdir?

Ali el-Karadâğî, Bağdat’ta pek çok alimden ders okuyarak icazet almış, bir taraftan da el-İmam el-Azam Fakültesinden mezun olmuştur. Yüksek lisans ve doktorasını tamamladıktan sonra 1985 yılında Katar Üniversitesinde öğretim üyeliği yapmaya başlayan el-Karadâğî, 1995 yılında aynı üniversitede profesör olmuştur.

Halen başkanlığını Dr. Yusuf el-Kardâvî’nin yürüttüğü Dünya Alimler Birliği Genel Sekreterliği görevini sürdüren el-Karadâğî, bunun yanı sıra Avrupa Fetva ve Araştırma Kurulu Başkan Yardımcılığı, Katar, Dubai, Bahreyn ve Kuveyt gibi ülkelerde bankacılık sistemi denetleme ve fetva kurullarında üyelik veya başkanlık, İslam Konferansı Örgütüne bağlı İslam Fıkıh Konseyi uzmanlığı, Dünya Zekat Örgütü uzmanlığı gibi pek çok görevi yürütmektedir.

Kendisinin otuzu aşkın kitabı; çoğunluğu İslam düşüncesi, yazma eser tahkiki, İslam fıkhı, iktisat, bankalar ve malî işlemler üzerine yüze yakın yayınlanmış ilmî araştırması vardır.

Kitapları arasında örnek olarak İslamî Bankalar Fıkhı, İslamî Sigortacılık, Çağdaş uygulamalarıyla Malî Hukuk, Dünyadaki Mali Krizin Sebepleri, Biz ve Öteki, İslam İktisadına Giriş, Çağdaş Zekat Meseleleri Araştırmaları, Şirketler Fıkhı, Cihat Terörizm ve Şiddet sayılabilir. 

Daha geniş bilgi için bkz. www.qaradaghi.com

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

Fotoğraflar