Ana Sayfa
Duyurular
Birgül Ulufer'in Dikkatine

BİRGÜL ULUFER'İN DİKKATİNE

Proje dersi sınavı Sakarya Üniversitesi LEÖY madde 36 gereği  jüri akademik takvimde belirtildiği gibi 24.01.2014 tarihinde web sayfasında duyurulacaktır.Sınav 08.02.2014 tarihinde jüri önünde yapılacağı için talebiniz uygun görülmemiştir.
MADDE 36  (1) Proje savunma sınavı aşağıdaki esaslara göre yürütülür: 
a) EABD başkanlığı teklifi ile EYK tarafından oluşturulmuş, biri öğrencinin proje danışmanı olmak üzere üç kişilik jüri önünde akademik takvimde belirtilen proje savunma sınavı tarihinde yapılır. 
b) Proje savunma sınavının tamamlanmasından sonra jüri üyeleri, salt çoğunlukla projeyi başarı notu ile başarılı veya başarısız olarak değerlendirir. Bu karar jüri başkanı tarafından proje savunma sınavını izleyen üç gün içinde ilgili enstitüye tutanakla bildirilir. 
c) Projesi savunma sınavından başarılı bulunan öğrenci mezuniyet için gerekli not ortalaması şartını sağladığı takdirde aynı jüri önünde yeterlik sınavına alınır. 
ç) Projesi jüri tarafından başarısız bulunan öğrenci için, EYK kararı ile ilgili EABD başkanlığından yeni bir proje danışmanı önerisi istenir. EYK kararı ile proje danışmanı atama işlemi yapılan öğrenci yeni proje danışmanı öğretim üyesi ile yeni bir proje konusunu belirler. Azami süreyi dolduran öğrenciler, öğrencilik haklarından yararlandırılmaksızın, proje hazırlama hakkı verilerek öğrencilik statüsü devam eder. 
2) Yeterlik sınavı aşağıdaki esaslara göre yürütülür: 
a)  Öğrencinin, proje dersi dahil aldığı bütün derslerin başarı ile tamamlanmasından ve mezuniyet not ortalaması şartını sağladıktan sonra, EYK’ce oluşturulmuş, biri öğrencinin proje danışmanı olmak üzere üç kişilik jüri huzurunda yapılır. 
b)  Sonuç, jüri başkanı tarafından sınavı izleyen üç gün içinde ilgili enstitüye tutanakla bildirilir. 
c) Yeterlik sınavında başarısız olup, azami süreyi dolduran öğrenciler, öğrencilik haklarından yararlandırılmaksızın, takip eden yarıyılda öğrenci katkı payı veya öğrenim ücreti ödemek koşulu ile akademik takvimde belirtilen yeterlik sınav tarihlerinde sınavı tekrarlanır.