2023-2024 Güz Yy Tezli Yüksek Lisans Programları Bütünleşik Yüksek Lisans Öğrenci Alımı

2023-2024 GÜZ YY TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BÜTÜNLEŞİK YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİ ALIMI

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI
BÜTÜNLEŞİK YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KAYIT TAKVİMİ

Ön Başvuru Tarihi

02 -13 Ekim  2023

Bütünleşik YL Programına kabul edilen öğrenci ilanı

18 Ekim 2023 Saat: 17.30

Kesin Kayıt,  Derse Yazılma İşlemleri

19-20 Ekim 2023

Üniversitemiz Sosyal Bilimler  Enstitüsü’ne 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı’nda  Tezli Yüksek Lisans  Programlarına  Bütünleşik Yüksek Lisans öğrencileri alınacaktır.

BÜTÜNLEŞİK YÜKSEK LİSANS BAŞVURU ŞARTLARI:

1. Sakarya Üniversitesi lisans programına kayıtlı olmak,
  2. Öğrenimlerinin altıncı yarıyılının sonunda olmak,
  3. Genel not ortalaması 3.00 ve üzeri olan  veya kayıtlı olduğu bölüm sıralamasında ilk 10’a giren
  4. Uygulamalı Mühendislik Deneyimi (UMDE) programına veya 7+1 programına katılmayacak olan,
  5. Alttan dersi olmayan,
  6. Herhangi bir disiplin cezası almamış olan

öğrenciler Bütünleşik Yüksek Lisans programlarına başvuru yapabilir.

ÖNEMLİ HUSUSLAR:

• Çift ana dal programına (ÇAP) ve yan dal programına kayıtlı olan öğrenciler birinci ana dallarına göre başvuru yapabilirler.
  • Yatay geçiş yapan öğrenciler, daha önceki programından hiç ders saydırmamış ve ders intibakı yapmamış ise, daha önceki yükseköğretim kurumlarında geçirdikleri süreye bakılmaksızın başvuru yapabilir.
  • Dikey Geçiş Sınavı ile yerleşen öğrenciler ile Uluslararası Ortak Lisans Programına kayıtlı olan öğrenciler programa başvuru yapamayacaklardır.

Adayların en geç  13 Ekim 2023 Cuma günü saat 17:30’a kadar Sosyal Bilimler Enstitüsüne ekte sunulan danışman ve Enstitü Anabilim Dalı Başkanlığı onaylı bütünleşik yüksek lisans kabul mektubu ve istenen evrakları şahsen sunmaları gerekmektedir.

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE İLANI:

Belirlenen Bütünleşik Yüksek Lisans takvimine göre değerlendirme işlemi öğrencinin başvuru sırasındaki lisans not ortalaması dikkate alınarak gerçekleştirilir.

Bütünleşik Yüksek Lisans Programı Senato Esasları için tıklayınız