2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Yabancı Uyruklu Online Kayıt Duyurusu

Yabancı uyruklu öğrenci kayıtlarımız online kayıt olarak yapılacak olup kayıt iki aşamadan oluşmaktadır.

1.Aşama (Belge ve Taahhüt)

Kayıtta başvuru sırasında yüklemiş olduğunuz belgeler önünüze gelecektir, eksik olan veya gerekli belgeleri sisteme yüklemeniz ve ilgili taahhütnameleri onaylamanız istenecektir.

Belgelerinizi yükledikten sonra kaydedip ilk aşamayı tamamlamış olacaksınız

Belgelerinizin onaylandığı veya reddedildiği bilgisini (Sebebi ile birlikte)  başvuru sisteminde görebileceksiniz ve tarafınıza e-mail ile bildirilecektir.

Belge yükleme işlemleri 16 Ekim 2020 saat 15:00 de sona erecek olup sistem belge yüklemeye kapanacaktır.

Kesin kayıt başvurunuz incelenip onaylandıktan sonra ödeme kısmına geçebileceksiniz.

2.Aşama (Öğrenim Ücreti Ödeme (1670 TL))

İlk aşama onaylandıktan sonra sisteme girip ödeme yapacağınız numara bilgisini alabileceksiniz.

*Türkiye dışında bulunanlar Sanal Pos aracılığıyla,

*Türkiye’de bulunanlar ise; İş  Bankası Şubelerinden YU Kimlik Numarası ile  İş  Bankası Veznelerinden veya

İş  Bankası Mobil Bankacılık ve İş Bankası İnternet Bankacılığından; Ödemeler – Fatura‐  Anında Fatura Ödeme‐Kurum Tipi‐  Üniversite– Kurum Adı‐Sakarya Üniversitesi Katkı Payı ve Öğrenim Ücreti işlem basamaklarını takip ederek, T.C. Kimlik numarası ile program ücreti yatırılması gerekmektedir.

Ödemesini yapanlar ve öğrenim ücretinden muaf olanların kayıtları tamamlanmış olacaktır.

19 Ekim 2020 saat 15:00’e kadar Öğrenim ücretini ödemeyenlerin kesin kayıt başvuru işlemleri iptal edilecek ve kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

2020-2021 Akademik Yılı Güz Döneminde eğitim online olarak yapılacaktır.

DERSE YAZILMA İŞLEMİ: TÖMER belgesi olan adayların ders seçimi için ekte yer alan mazeretli derse yazılma formuna açılan açılmayan ders listesinde bulunan sadece açılan derslerden en fazla 5 tane ders yazmaları gerekmektedir. Seçilen derslerin ders plan programından gün ve saat bilgilerinin kontrol edilerek aynı gün ve saatte olmamları gerekmektedir. Aynı gün ve saatte olan derslerin seçilebilmesi mümkün değildir.

TÖMER belgesi olmayan adayların TÖMER'e kayıt yaptırmaları gerekmektedir. TÖMER kaydı ile ilgili bilgilendirmeye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Danışman atama işlemleri Enstitü tarafından gerçekleştirilecektir.

Kayıt olmak için  TIKLAYINIZ