Ana Sayfa
Duyurular
Lisansüstü Eğitim Öğrencilerinin Dikkatine!
Lisansüstü Eğitim Öğrencilerinin Dikkatine!

Lisansüstü Eğitim Öğrencilerinin Dikkatine!

 

2018-2019 Güz Yarıyılı itibariyle Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından, öğrencilerimizin içinde bulunacakları idari ve akademik süreçlere dair farkındalıklarını artırmak adına idari ve akademik uyum/oryantasyon seminerleri düzenlenecektir.

İdari seminer kapsamında öğrencilerin kayıt işlemlerinden mezuniyetlerine kadar olan süreçteki yasal hak ve sorumluluklarını daha iyi öğrenmeleri ve ders seçimi, tez öneri formu oluşturma, danışman değiştirme, tez teslim şartları, mezuniyet koşulları, disiplin suç ve cezaları gibi idari konularda yeterli bilgiye sahip olmaları amaçlanmaktadır. Akademik seminer kapsamında ise öğrencilerin  yapacakları çalışmaların daha verimli ve akademik niteliğe sahip olabilmesi için bazı öneriler ve uygulamalar paylaşılarak tez konusunun belirlenmesi, akademik bir çalışmanın ön hazırlık süreci, yazım aşaması, çalışmaların amacı ve özellikleri gibi akademik hususlarda bir gelişme ve farkındalık sağlamak amaçlanmaktadır. Böylece öğrencilerin eğitim-öğretim sürecinde karşılaşacakları muhtemel zorluklar en aza indirilecektir.

Özellikle yeni kayıt yaptıran öğrenciler olmak üzere tüm yüksek lisans ve doktora öğrencilerimizin bu seminerlere katılmasını önemle rica ediyoruz.

1. İdari Seminer:          3 Ekim 2018, Çarşamba Saat 10.00-10.45

2. Akademik Seminer:    3 Ekim 2018, Çarşamba Saat 11.00-12.00

 

1. İdari Seminer:             10 Ekim 2018, Çarşamba Saat 10.00-10.45

2. Akademik Seminer:  10 Ekim 2018, Çarşamba Saat 11.00-12.00

Yer: Hukuk Fakültesi, Sabahattin Zaim Konferans Salonu

Not: Birinci ve ikinci hafta seminerleri içerik olarak aynıdır; ilk hafta katılamayanlar için ikinci hafta tekrarı olacaktır.