Ana Sayfa
Duyurular
2014-2015 Bahar Yarıyılı Açılan Açılmayan Ders Listesi

2014-2015 BAHAR YARIYILI AÇILAN AÇILMAYAN DERS LİSTESİ

Tezli Yüksek Lisans Ve Doktora Öğrencileri İçin

Yüksek Lisans Dersleri 500 Ve 800 Kodlu Doktora Dersleri İse 600 Ve 900'lü Kodlu Derslerdir.

Derse yazılma işlemi yapmamış tezli yüksek lisans ve doktora öğrencileri mazeretli ders kayıt formunu doldurup danışmanına imzalatarak 19 Şubat 2015 tarihine kadar enstitüye teslim etmeleri gerekmektedir.

Açılmayan ders yerine derse yazılma işlemi yapacak tezli yüksek lisans ve doktora öğrencileri açılmayan ders yerine derse yazılma formunu doldurup danışmanına imzalatarak 19 Şubat 2015 tarihi mesai bitimine kadar enstitüye teslim etmeleri gerekmektedir.

Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Öğrencileri İçin

Derse yazılma işlemi yapmamış uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans öğrencileri mazeretli ders kayıt formunu doldurarak harç dekontu ile birlikte 19 Şubat 2015 tarihi mesai bitimine kadar mtekle@sakarya.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir.

Açılmayan ders yerine derse yazılma işlemi yapacak uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans öğrencileri açılmayan ders yerine derse yazılma formunu doldurarak harç dekontu ile birlikte 19 Şubat 2015 tarihi mesai bitimine kadar mtekle@sakarya.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir.

II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Öğrencileri İçin

Derse yazılma işlemi yapmamış II. öğretim tezsiz yüksek lisans öğrencileri mazeretli ders kayıt formunu doldurup danışmanına imzalatarak 19 Şubat 2015 tarihi mesai bitimine kadar enstitüye teslim etmeleri gerekmektedir.

Açılmayan ders yerine derse yazılma işlemi yapacak II. öğretim tezsiz yüksek lisans öğrencileri açılmayan ders yerine derse yazılma formunu doldurup danışmanına imzalatarak 19 Şubat 2015 tarihi mesai bitimine kadar enstitüye teslim etmeleri gerekmektedir.

Uzaktan Eğitim tezsiz yüksek lisans öğrencileri kendi programlarının dışında herhangi bir uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans programından en fazla 3 ders alabilir.

Derslerin Açılması

Bir dersin bir yarıyılda açılabilmesi için o derse tezli programlarda en az “üç” öğrencinin, tezsiz programlarda ise en az “onbeş” öğrencinin kayıtlı olması gerekir. Bu şartın sağlanamadığı durumlarda EABD/EASD başkanlığının talebi ve/veya EYK kararı ile o ders daha az öğrenci ile de açılabilir.

Uzmanlık Alan Derslerinin bir yarıyılda açılabilmesi için o derse en az “bir” öğrencinin kayıtlı olması gerekir.

Ders Değiştirme

1- Derse yazılma işlemleri sonunda akademik takvimde belirlenen tarihte açılan/açılmayan dersler ilgili enstitülerin internet sayfalarında ilan edilir.

2- İlan edilen listelere göre açılmayan dersi bulunan öğrenciler açılan derslere 10-19 ŞUBAT tarihleri arasında danışman onayı ile yazılır.

3- Açılan derslerde değişiklik yapılamaz. Açılmayan ders yerine derse yazılma işlemini süresi içinde yapmayan öğrencilere mazeret hakkı verilmez.

4- Danışmanın bulunmadığı zorunlu hallerde (yurtdışı görevlendirme, hastalık, idari izin) ilgili EABD/EASD başkanlığının onayı ile de ders değiştirme yapılabilir.

2014-2015 Bahar yarıyılı açılan açılmayan ders listeleri ekli dosyalarda bulunmaktadır.